Nu kör vi höst kampanj på laddboxar

Kundservice

Hittar du inte svaret på din fråga? Då är du naturligtvis välkommen att kontakta oss! Använd också kontaktformuläret nedan om ditt ärende gäller ett klagomål.

Vanliga frågor

Svar på våra vanligaste frågor gällande våra villkor hittar du här.

Kundservice öppettider

Vardagar: 09:30 - 17:00
Lunch stängd: 12:00 - 13:00

Ring kundservice: 010-4406265
(Skulle vi vid tillfället vara upptagna, ring igen eller skicka ett mejl)

Skicka e-post till kundservice: [email protected]
Vi svarar på din e-post inom 24 timmar på vardagar.

Org. no. 559142-7124
Stockholm, Sweden


Vanliga frågor

Allmänt

Har du installerat laddboxen genom oss så kan du kontakta vår kundservice så tar de hand om ärendet: 010-4406265 eller [email protected]

Det är en fråga som inte går att besvara på med säkerhet utan att veta om era specifika förutsättningar. Det handlar dels om hur viktigt det är för dig att med säkerhet kunna ladda så snabbt som möjligt, hur mycket el du har att tillgå i din central samt vad hushållet förbrukar i övrigt. Det är få svenska hushåll som verkligen behöver en lastbalansering. Alternativet är att ställa ned maxkapaciteten på sin laddare så att den exempelvis laddar som mest på 20A istället för 32A. Skulle du dra säkringen kan du ställa ned den ett steg till tills du hittar en nivå som är hållbar.

Det är det som är skillnaden mellan DC och AC-laddning. DC-laddning, även kallad ”fast chargers”, är en helt annan typ av laddning än den som sker i hemmamiljö som helt enkelt möjliggör en annan ombordskapacitet.

Laddboxen som vi säljer mest utav är Easee Laddbox 22kW, där får du den mest högteknologiska till ett bra pris. Vår näst populäraste laddbox är Garos fullutrustade 22kW, en svensktillverkad laddbox med lastbalansering tillgänglig.

Du behöver nödvändigtvis inte säkra upp för att kunna köpa en laddare som kan leverera upp till 22kW (32A). Det du kan göra är att köpa en laddbox med dynamisk lastbalansering, då kramar du ut så mycket som finns att tillgå vid varje given tidpunkt. På så sätt får du ut så mycket som möjligt av dina 20A.

Ett annat alternativ är ställa ned maxkapaciteten på sin laddare så att den exempelvis laddar som mest på 18A istället för 32A. Skulle du dra säkringen kan du ställa ned den ett steg till tills du hittar en nivå som är hållbar

Skulle du råka köpa fel produkt och vill avbryta ditt köp mailar du till [email protected] och märker ämnesraden med ditt ordernummer.

Om varan inte hunnit skickas så är det kostnadsfritt, annars tillkommer returfraktskostnaden.

Detta gäller ej varor som är specialbeställda.

Leverans

På varje produkt kan du se våra estimerade leveranstider, majoriteten av våra laddboxar levereras inom 1-3 arbetsdagar. Har du lagt en beställning på evfuel.se ser du den estimerade leveranstiden på din orderbekräftelse.

När din beställning skickas får du en spårningskod skickad till din e-postadress. Har du inte fått din kod och det gått mer än 3 dagar sedan du gjorde din beställning? Använd vår chatt så hjälper vi dig!

Om emballaget på din produkt har skadats så ta inte ut varan, utan gör en anmälan direkt hos ombudet för transportskada. Kontakta därefter [email protected] och beskriv ärendet.

Installation

EV FUEL erbjuder själva rikstäckande installation via våra partners. Installationen lägger ni till som ett tillval tillsammans med laddbox ni vill köpa. Den kommer sedan hamna i varukorgen. Därefter kontaktar vår installationspartner dig för att boka tid för installation inom 2 dagar från din beställning.

En installation tar i de allra flesta fall enbart ett par timmar för våra installatörer att utföra. När du beställer en installation av oss på EV FUEL kommer du få fylla i lite information efter ditt köp och därefter blir du kontaktad av en av våra installatörer som bokar en tid för installationen.

Din bil behöver inte vara på plats däremot bör du som person vara hemma för att ta emot installatören. När installationen är slutförd bör personen som utfört installationen testa laddboxen genom medtaget testverktyg.

De flesta svenska hushållen har minst 20A att tillgå. De brukar i de flesta fall vara tillräckligt för att kunna installera en laddbox på 16A utan lastbalansering. Skulle huvudsäkringen överbelastas och säkringen gå finns det flera laddare som har ställbar effekt vilket betyder att man kan dra ner styrkan till en lägre ampere styrka.

Ett annat alternativ för den som vill få ut så mycket effekt som möjligt är att köpa en laddbox med lastbalansering. Med lastbalansering behöver ni aldrig oroa er för att överbelasta huvudsäkringen.

Har du mindre än 20A att tillgå kan det vara att överväga uppsäkring. En uppsäkring en förhöjd abonnemangsavgift till ditt elnätsbolag.

Returer

Det beror lite på vilken/vilka produkter du köpt. Använd vår chatt på denna sida så hjälper vi dig med din retur!

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar från och med att du hämtat ut ditt paket. Ångerrätten gäller förutsatt att returnerad vara återsändas oanvänd eller i nyskick, och i oskadat originalemballage.

Produkter

Oavsett om du har en bil med en ombordskapacitet som klarar av 1-fasladdning eller 3-fasladdning så rekommenderar EV FUEL en 3-fasladdare. Skulle du i framtiden köpa en elbil som faktiskt klarar av 3-fasladdning så vill du inte behöva köpa en ny laddstation. Det handlar således om att framtidssäkra. Se även till att installationen görs på 3-faser (vilket alla våra installationer är).

Vilken laddare du väljer handlar framförallt om dina preferenser. Vill du ha en prisvärd laddare som är högteknologisk med alla de senaste finesserna är Easee ett bra alternativ.

Är lastbalansering ett måste för dig så är Garos fullutrustade version ett annat bra alternativ. Den kan du välja med eller utan fast kabel.

Har du en 3-fas bil rekommenderar vi en 3-fasladdare.

Vilken laddare du väljer handlar framförallt om dina preferenser. Vill du ha en prisvärd laddare som är högteknologisk med alla de senaste finesserna är Easee ett bra alternativ.

Är lastbalansering ett måste för dig så är Garos fullutrustade version ett annat bra alternativ. Den kan du välja med eller utan fast kabel.

Att välja en fast kabel till sin laddbox kommer framförallt bidra i en smidighet att inte behöva öppna bagageluckan, veckla ut en lös kabel, för att föra in kontakterna i bilen såväl som laddboxen. Väljer du däremot en laddbox med uttag får du en flexibilitet i att vilken bil som helst, oavsett Typ 1 eller Typ 2 uttag, kan ladda sin bil via din laddbox.

Äger du eller har för avsikt att köpa en elbil med Typ 1 uttag, kan du med fördel överväga en laddbox med uttag. Detta för att undvika risken för att behöva köpa en ny laddbox med Typ 2 kabel vid nästa bilköp.

Vissa laddboxar, som exempelvis Easee har en funktion i appen som gör att du kan välja att låsa fast laddkabeln via Appen, så blir laddboxen i praktiken som en laddbox med fast kabel.

En laddbox ska skyddas av antigen Jordfelsbrytare typ B eller typ A i kombination med DC-övervakning.

Easee har exempelvis en inbyggd Jordfelsbrytare typ B medan Garo har inbyggd DC-övervakning vilket gör att installatören kompletterar detta vid installation med en jordfelsbrytare typ A.

Vi skickar inte jordfelsbrytare separat om den inte är inbyggd, utan det blir installatörens jobb att komplettera installationen.

EV FUEL rekommenderar Garos fullutrustade 22 kW laddare. Den är svensktillverkad och matad med alla de tekniska finesser som man kan tänkas önska. Sen kan du välja fritt mellan fast kabel och uttag efter behov.

Vänligen ta kontakt med oss via mail på [email protected]. Döp gärna ämnesraden till Leverantör – ”din egen rubrik” så ser vi till att återkoppla till er inom kort.

Vänligen ta kontakt med oss via mail på [email protected]. Döp gärna ämnesraden till Samarbete – ”din egen rubrik” så ser vi till att återkoppla till er inom kort.

Vänligen ta kontakt med oss via mail på [email protected]. Döp gärna ämnesraden till Press – ”din egen rubrik” så ser vi till att återkoppla till er inom kort.