Delbetalning Klarna 1-3 dagars leverans 30 dagars ångerrätt

STANDARDINSTALLATION AV LADDOX

Installation 

Vi vill att det ska vara enkelt och tryggt att installera en laddbox till sin parkering. Därför har vi tillsammans med våra partners tagit fram en installation som täcker majoriteten av hushållen. Med ett brett nätverk av behöriga elektriker utför vi installationer i hela landet. För att ta del av erbjudandet behöver du äga fastigheten, alternativt har du ett godkännande från fastighetsägaren.

Kontakta oss gärna för en rådgivning kring just din installation. Vi erbjuder idag installation av din laddbox i hela Sverige.

Hur går det till?

Efter genomfört köp av laddbox med installation på hemsidan fyller du i ett installationsformulär som du hittar i orderbekräftelsen. I formuläret fyller du i uppgifter om installationsplatsen och laddar upp bilder på laddpunkten, kabelväg och elcentral samt eventuella önskemål. Informationen skickas sedan till vår samarbetspartner i ert område som därefter kontaktar er inom 2-3 veckor för att boka installationsdatum. Leveranstid för installation är 3-5 veckor från köptillfälle, men kan även gå snabbare. Notera att ledtiden för installation kan komma att dröja något längre än vanligt under sommarmånaderna och även under högsäsong.

Våra installationer görs under vardagar mellan 07:00-16:00 och på installationsdagen behöver du vara hemma för att gå igenom installationsplatsen, markera ut vart laddboxen ska sitta samt bekräfta eventuella extrakostnader som krävs för att genomföra installationen. Efter installationen utför elektrikern de nödvändiga testerna och driftsätter laddboxen, sedan är det klart för laddning!

Extra kostnader som uppkom i samband med installationen fakturerar vi på EV FUEL dig i efterhand med grönt Grön skatteavdrag.

Prislista

Standardinstallationen är utformad att passa majoriteten av hushållen och inte lägga på mer material och arbete än vad som krävs. Därför passar 12 meter kabel och 2 håltagning dom flesta hushållen för en komplett installation. Ibland krävs det dock t.ex. längre meter kabel, montering av nya säkringar eller en önskad uppsäkring. Därför har vi redan nu tagit fram en prislista där du kan uppskatta vad just din installation kommer hamna på i slutpris. 

Läs mer om vår standardinstallation här.

  • Vid beställning av installation av laddbox godtar slutkunden eventuella merkostnader som kan uppstå vid installation som frångår ovan skrivna standardinstallation.
  • Vi förbehåller oss rätten att fakturera återstående belopp, motsvarande skattereduktionen, om begäran från Skatteverket avslås.

Installationsdag

1

Innan installation

Innan installatören kommer behöver du se till att installationsplatsen och kabelvägen är fri från hinder. Du behöver veta vart du vill placera laddboxen och eventuella tillbehör som t.ex. kabelhållare. Om du är osäker på vart kabeln ska dras ifrån, hjälper installatören dig med det på plats.

2

Under installation

Installatör kontrollerar om det finns säkringar, plats i gruppcentral eller om det krävs ny standardenhet vid sidan om. Kontrollerar huvudsäkring och informerar vad det innebär att ladda en elbil med laddbox och att det kan innebära att en höjning av huvudsäkring kan vara nödvändig. Rekommendation 20A. Stämmer av att placering av laddbox är vid önskad plats och att kabelförläggningsväg är korrekt och att det eventuell krävs extra metrar.

Efter genomförd installation utför installatören följande kontroller och tester med avsett testverktyg: Märkning av anläggningen enligt branschföreskrifterna. Kontroll av isolationsmätning och jordningskontroll. Kontroll att dioderna på laddaren som ska lysa när laddning pågår. Installatör dokumenterar installation (laddbox & central).

3

Efter installation

Installatör har en genomgång med dig angående utförd installation. Manual med serienummer och PIN-kod överlämnas. Vid val av styrning kan valfri app laddas ned t.ex. EASEE Appen. Extra kostnader som uppkom i samband med installationen fakturerar vi på EV FUEL dig i efterhand med grönt ROT-avdrag. Om något inte skulle fungera med laddboxen eller appen är ni välkommen med ert ärende genom att kontakta oss.

Kan jag använda mig av egen elektriker/installatör och få Grön skatteavdraget?

Ja, vi erbjuder två alternativ om du har eller vill använda en egen elektriker/installatör.

Er installatör kan skicka fakturan för er installation till oss, så får ni en samlingsfaktura för arbete och material med Grön skatteavdraget från oss. 

1

Din egen installatör kan då skicka sin fakturan för er installation till oss så får ni sedan en samlingsfaktura för arbete och material med Grön skatteavdraget från oss.

2

Vi har även möjlighet att skicka en fakturera på allt material till sin egna elinstallatör, som sedan ställer ut en samlingsfaktura för arbete och material med Grön skatteavdraget åt dig.