Delbetalning Klarna 1-3 dagars leverans 30 dagars ångerrätt

Integritetspolicy | EV FUEL Sverige


Merkaba X AB värnar om din integritet. Vi gör allt vi kan för att hålla dina personuppgifter som du lämnar till oss på ett så säkert sätt som möjligt och att följa vid var tid gällande integritetslagstiftning vid all behandling av personuppgifter.

Ansvarig

Merkaba X AB, 559142-7124, Döbelnsgatan 38C 113 52 Stockholm

Personuppgifter som vi behandlar

Vi behandlar de personuppgifter som du lämnar till oss vid köp och vid eventuell registrering av nyhetsbrev. Du lämnar även personuppgifter när du kontaktar oss via chatten, vid registrering av önskelista samt vårt mailformulär.

Ändamål för insamlingen
Försäljning

För att kunna fullfölja vår del av vårt avtal vid ett köp behöver vi samla in personuppgifter som Namn, Adress, E-postadress, Telefonnummer och Orderinformation. Denna data kan inkludera din dators IP-adress, typ ac webbläsare, vilka sidor inom vår tjänst du besökt, tid och datum för dina sessioner samt hur lång tid du spenderat i vår tjänst. Vårt insamlande av dessa uppgifter finner sitt lagliga stöd i att vi behöver det för att kunna fullfölja vår del av köpeavtalet. Vid utebliven information kan vi inte genomföra ditt köp.

Vi behöver även informationen för att kunna behandla ångerrätt, eventuella garantianspråk samt reklamation. Vi finner laglig grund för detta för att vi ska kunna uppfylla våra antaganden och fullfölja vår del av köpet.

Marknadsföring

Du kan vid ett köp eller separat tillfälle lämna samtycke till att vi skickar nyhetsbrev eller notifikation om en produkt åter är i lager till dig. Vi kommer i detta fall behandla personuppgifter såsom namn och e-postadress. Den rättsliga grunden för denna behandlingen baseras på samtycke.

Säkerhet
Personuppgifter lagras hos Merkaba X AB i Sverige, Det är inloggningskrav med lösenord och därefter tvåstegsverifiering för tillgång och behandling av information i alla system. Förutom det har Merkaba X AB interna rutiner som ska garantera din säkerhet.  

Cookies

Merkaba X AB kan komma att spara din varukorg från ditt senaste besök för att förenkla för dig som kund utifall du exempelvis råkar stänga ner din webbläsare, tappar internet eller vill genomföra dina köp senare Cookies. För att förbättra vår hemsida och användarupplevelse för våra kunder kan Merkaba X AB komma att vända följande källor för datainsamling: Google Analytics och Facebook Pixel.

Tillgång till personuppgifter

I den mån det går behandlas dina personuppgifter endast av oss. Vid vissa tillfällen kommer dina uppgifter att behandlas av våra leverantörer för att kunna fullfölja köpet.
För att kunna leverera det du har beställt måste vi dela med oss av personuppgifter till logistikföretag (för närvarande PostNord och DHL Freight).
För att kunna ta betalt för varorna måste vi dela med oss av personuppgifter till våra betaltjänstleverantörer (För närvarande Klarna, Stripe och Swish), du kan själv välja vilken leverantör som ska användas)

Lagringstid

Vi sparar inte personuppgifter längre än vad som behövs för att kunna administrera ditt köp eller fullfölja våra skyldigheter gentemot dig.
Enligt bokföringslagen sparar vi information om vårt avtal med dig i sju (7) år.
Personuppgifter för nyhetsbrev sparar vi tills du ger besked om att du inte längre vill ha nyhetsbrev.

Dina rättigheter

Du har närsomhelst rättighet att kostnadsfritt begära utdrag från oss på vilka personuppgifter vi behandlar om dig. Du har även rätt att kräva rättelse av dina personuppgifter. Du kan när som helst kontakta oss på [email protected] för att få information om vilka personuppgifter vi har sparat om dig eller om du vill att vi raderar dina personuppgifter.

Du har även rätt återkalla ditt samtycke för behandling av dina personuppgifter där du har lämnat ditt samtycke. Vi kommer då att radera de personuppgifter vi har om dig för det ändamål som du lämnat samtycke till.
Vi kan dock behöva behålla vissa personuppgifter för andra ändamål som beskrivits i denna text.

Du har rätt att kräva radering eller anonymisering av dina personuppgifter under vissa förutsättningar. Du har även rätt att skicka klagomål till Svenska datainspektionen.
Du har rätt att få dina personuppgifter i ett strukturerat maskinläsbart format överflyttad till en annan personuppgiftsansvarig.

Så använder Google information från webbplatser eller appar som använder våra tjänster. 

Många webbplatser och appar använder Googles tjänster till att förbättra sitt innehåll och för att innehållet ska kunna erbjudas utan kostnad. Dessa webbplatser och appar delar information med Google när de integrerar våra tjänster.

Till exempel skickar din webbläsare automatiskt viss information till Google när du besöker en webbplats som använder annonstjänster som AdSense, inklusive analysverktyg som Google Analytics, eller inbäddat videoinnehåll från YouTube. I informationen ingår webbadressen till sidan som du besöker och din IP-adress. Vi kan även lagra cookies i webbläsaren eller läsa befintliga cookies. I appar som använder Googles annonstjänster delas information med Google, som appens namn och en unik identifierare för annonsering.

Google använder informationen som delas av webbplatser och appar till att leverera våra tjänster, underhålla och förbättra dem, utveckla nya tjänster, mäta hur effektiv annonseringen är, skydda mot bedrägeri och otillåten användning samt anpassa innehåll och annonser som visas för dig på Google och på webbplatser och i appar som tillhör våra partner. Du kan läsa mer om hur vi behandlar data för dessa syften i vår integritetspolicy. På sidan Annonsering finns mer information om Googles annonser, hur din information används för annonsering och hur länge Google lagrar informationen.

I vår integritetspolicy beskrivs de rättsliga grunderna för hur Google behandlar din information. Vi kan till exempel behandla informationen med ditt samtycke eller för att tillgodose berättigade intressen som att tillhandahålla, underhålla och förbättra våra tjänster så att de möter användarnas behov.

Ibland kan du bli ombedd att ge ditt samtycke innan Google får behandla information som webbplatser och appar delar med oss. Det kan till exempel visas en banner som ber om ditt samtycke till att låta Google behandla information som samlas in på webbplatsen du besöker. I sådana fall behandlar vi din information utifrån de syften som beskrivs i samtycket du ger på webbplatsen eller i appen i stället för de rättsliga grunder som beskrivs i Googles integritetspolicy. Om du vill ändra eller dra tillbaka ditt samtycke besöker du webbplatsen eller appen i fråga. Läs mer om Googles integritetspolicy och användarvillkor.