SUPPORT

Vi vet hur irriterande det är när saker inte fungerar eller tar onödigt lång tid att förstå sig på. Easee jobbar kontinueligt med att göra produkterna så enkla och intuitiva som möjligt. Om något ändå inte fungerar optimalt finns vi här för att hjälpa dig.

Vi finns här för att hjälpa dig och svarar dig så snart vi har möjlighet. 


EASEE 

Easee Home

Easee Equalizer är en liten smart enhet, framtagen för att optimera
din laddningsupplevelse. Den ansluts till din elmätare och balanserar automatiskt den totala energinivån mellan Laddningsroboten och din fastighet. Det gör att du kan ladda både smartare, säkrare och snabbare samt installera fler Laddningsrobotar i fastigheten utan att behöva göra kostsamma ingrepp i infrastrukturen.


Easee Equalizer

Easee Equalizer är en liten smart enhet, framtagen för att optimera
din laddningsupplevelse. Den ansluts till din elmätare och balanserar automatiskt den totala energinivån mellan Laddningsroboten och din fastighet. Det gör att du kan ladda både smartare, säkrare och snabbare samt installera fler Laddningsrobotar i fastigheten utan att behöva göra kostsamma ingrepp i infrastrukturen.

Easee Equalizer - Supportsida

Schemaläggning Easee Home

Schemaläggning med Equalizer låter dig planera din laddning till en mer bekväm tid på dagen. Ofta är scheman inställda på tider på dygnet då elpriset är lägre. Schema är endast tillgängligt på Easee Home. Det är inte tillgängligt på Easee Charge.

Låst laddningskabel?

Ibland kan säkerhetslåset på laddaren fastna i kabeln. Dessa steg bör kunna lösa de allra flesta fall.Troligen är det låsarmen som spänner åt mot kabeln och gör att den sitter fast.

Om du INTE har låst laddkabeln permanent
1. Tryck in kabeln HÅRT i laddaren
2. Tryck på touchknappen på laddaren i 1-2 sekunder samtidigt som du vickar på kabeln och drar/rycker ut kabeln
3. Upprepa några gånger så lossnar till slut låsarmen och du får ut kabeln. Motionera låsarmen lite upp och ned i någon minut så bör problemet inte återkomma.

Byta ut Chargeberry

Den här videon i visar hur du byter ut din Easee Chargeberry.

Chargeberry innehåller de elektroniska komponenterna för att ladda din bil. Det är "hjärnan" i systemet, och den del som din laddningskabel fäster vid. Du kan enkelt ta bort Chargeberry från bakplattan genom att skjuta den uppåt.

ENEGIC 

Enegic - appens funktioner

Enegics app använder du som användare för att övervaka ditt momentana effektuttag samt i vissa fall styra din laddbox eller andra storförbrukare. Enegic har separata system för installatörer och slutanvändare. 

Enegic sätter schemat genom Easee API medans Easee själva sätter schemat lokalt direkt i laddboxen. Kan vara bra att känna till den skillnaden. Observera att alla scheman satta i Easee egna app skriver över våra scheman vilket skapar konflikter och är en stor anledning till att schemat ofta inte fungerar som det förväntas. Se video från 1:35.Enegic Monitor 

Enegic Monitor är en avancerad lösning för dynamisk effektstyrning av större elförbrukare t.ex. laddboxar. Enegic Monitor läser av effekt- och energi- förbrukningen i realtid för varje fas, vilket gör det möjligt att på ett tydligt och enkelt sätt se och övervaka den momentana effekten som tas ut i ditt fritidshus, villa, BRF eller fastighetsbestånd.


MER INFORMATION 

Stöder Easee-laddaren fordon till nät (V2G)?
ISO 15118 eller bättre känd som fordon-till-nät-standard, är något som vi arbetar med. Sedan 2018 har vi föreställt oss och hoppats att antagandet av denna standard skulle bli verklighet och tog chansen att implementera hårdvaran.

För närvarande är antalet bilar som stöder detta minimalt, men det ser ut som att biltillverkarna börjar använda detta för AC-laddning också. Vi har gjort några inledande tester på de bilar som funnits tillgängliga.

Både hårdvara och firmware behöver fortfarande arbete och testning för att säkerställa att vi kan stödja ISO 15118. Just nu kan vi säga att vi är hoppfulla att vi kan stödja ISO 15118 inom en snar framtid.

Vilka faser används vid användning av dynamisk lastbalansering på huvudsäkringen?

Vid användning av Equalizer för lastbalansering mot huvudsäkring kommer fasen med lägst belastning på huvudsäkringen att användas om enfasladdning är aktiv. Med 3-fas laddning kommer laddningseffekten att justeras upp till det maximala tillgängliga värdet på huvudsäkringen.