defapower-åretsladdbox2023

DEFA Power rekommenderats av experter och har utsetts till Årets laddbox 2023.

DEFA Power är en helt nyutvecklad laddbox för hemmaladdning från norska DEFA. Den är gjord för att kunna ge stabil och kraftfull laddning – och med funktionen PowerSmart kan du välja att ladda när elpriset är som lägst. Den har display, 6 meter fast kabel, laddar upp till 22 kW och möter alla säkerhetskrav.

Display för optimal användarvänlighet

Displayen är en stor fördel och enligt vår erfarenhet är den betydligt mer intuitiv än
konkurrenternas. Genom att erbjuda enkel åtkomst till viktig information, ger displayen användaren en unik laddningsupplevelse. Den gör det enklare för elbilsägare att övervaka laddhastighet, batterinivå och laddeffekt i realtid, vilket möjliggör anpassad laddning efter behov. Perfekt för alla som överväger att köpa en hemmaladdare för första gången.

Många fördelar med fast laddkabel

DEFA är känt för sina högkvalitativa laddkablar, som är mycket hållbara och designade för extrema förhållanden. DEFA Power är utrustad med en robust, fast kabel som sträcker sig över sex meter, vilket ger tillräcklig räckvidd för att nå din bil oavsett var den är parkerad. En hemmaladdare med fast kabel är en stor fördel eftersom den alltid är tillgänglig och redo att användas. Detta eliminerar krångel med att packa upp en separat kabel och ansluta den varje gång du vill ladda din bil. En integrerad laddkabel förväntas minska behovet av underhåll som kan uppstå med lösa kablar; som slitage, korrosion eller dålig anslutning. En fast kabel ger en mer organiserad laddlösning i ditt garage eller på din husvägg. Den ger en känsla av en premiumprodukt som alltid är redo att användas.
En annan fördel med DEFA Power är det smarta låset för laddkabeln, som skyddar kontakten mot damm och smuts, förlänger livslängden och säkerställer en säker laddningsupplevelse. Den integrerade laddkabeln ingår i priset på DEFA Power.

PowerSmart – så att du kan ladda till lägsta möjliga pris

Med DEFA:s funktion PowerSmart i den användarvänliga och väldigt intuitiva DEFA Power-appen kan du, oavsett energibolag och elbil, välja att ladda när elpriset är som lägst. Appen hämtar dagligen priser från NordPool.

Levererar alltid utlovad effekt upp till 22kW

När det gäller tekniska detaljer är DEFA Power flexibel och stödjer både 1-fas och 3-fas-laddning. Laddaren levererar en strömstyrka på 32A och en maximal effekt på 22 kW, vilket gör den effektiv och snabb för laddning av elbil. Speciellt imponerande med DEFA Power är att den konsekvent levererar den utlovade maximala effekten under alla väderförhållanden.
Det är den första laddbox vi har testat som på ett pålitligt sätt inte minskar laddeffekten. Detta uppnås med DEFA Powers specialutvecklade lösning som avlägsnar värme och bibehåller komponenternas funktion – även under de varmaste sommardagarna med mycket sol och värme.

Inbyggt WiFi och 4G för maximal kontroll på laddningen

För att hålla användaren uppkopplad och kontrollera laddningen har DEFA Power – för att alltid kunna säkerställa anslutning till molntjänster – inbyggt WiFi och 4G. Detta gör det enkelt att hantera och övervaka laddningen via DEFA Power-appen. Laddaren har också stöd för RFID, QR-kod och NFC, vilket möjliggör lokal åtkomstkontroll utan att behöva använda appen varje gång.

Både snygg och hållbar

När det gäller design och konstruktion är laddboxen både kompakt och elegant. Den har också imponerande IP55-certifiering, vilket gör den särskilt lämplig för utomhusinstallation. Den tål tuffa väderförhållanden som regn, snö och vind och förhindrar att damm och smuts tränger in och orsakar skador eller funktionsfel. DEFA Power har även en IK10-klassificering, vilket ger den bästa skyddet mot yttre påverkan för elbilägare som söker en hållbar laddlösning i många år.

Pålitlig avläsning och optimering av energiförbrukning

Energimätaren i DEFA Power ger en pålitlig mätning av laddningskostnader och säkerställer korrekt avläsning av energiförbrukning. Detta är nödvändigt för kostnads- och återbetalningskontroll, till exempel för företagsbilar. Dessutom stöder den lastbalansering, vilket är avgörande för att undvika överbelastning av ditt elektriska system. Dess förmåga att anpassa laddningen efter tillgänglig kapacitet är en stor fördel och bidrar till en smidigare
laddningsupplevelse.

Framtidssäkrad med öppna standarder

DEFA Power är den enda hemmaladdaren vi har testat som stöder den senaste versionen av det öppna kommunikationsprotokollet OCPP 2.0.1. Med andra ord är laddboxen redo för framtiden och och förberedd på kommande utveckling inom elbilsladdning.
Vi anser att DEFA Power ett självklart val både för den som är ute efter det allra senaste (en smart och framtidssäkrad laddbox) och för den som söker en hållbar kvalitetsladdare som inte behöver bytas ut efter några år. Det som verkligen sticker ut lite extra är displayen, den fasta kabeln och PowerSmart!
Källa från Testvinnarna.se

Anbefalt av M3

Tillbaka till blogg