Grön Teknik 2024 - Vad händer och vad gäller?

Grön Teknik 2024 - Vad händer och vad gäller?

Blir skatteavdraget för Grön teknik kvar 2024?

Än så länge under år 2023 har varken skatteverket eller regeringen kommit med någon ny information om huruvida det gröna avdraget kommer försvinna, fortsätta som vanligt eller ändras inför år 2024.

Många av våra kunder har hört av sig och varit oroliga att avdraget skall försvinna, delvis till följd av att regeringen plötsligt meddelade i slutet på förra året att klimatbonusen som gav upp till 70 000 kr i avdrag vid köp av elbilar helt avskaffades med väldigt kort varsel.

Så, hur ska man tänka när det kommer till det gröna avdraget?

Först och främst är det väldigt viktigt att observera att nuvarande bestämmelser kräver att privatpersoner som vill utnyttja detta väldigt förmånliga skatteavdrag själva måste se till att ta höjd för att leverans och installationstider för arbetet inte överskrider tidsfristen.

Det gröna skatteavdraget gäller just nu för alla installationer som betalats innan den 31 december 2023 och slutförts innan den 31 januari 2024.

Branschen utgår idag från att regeringen kommer behålla skatteavdraget precis som det är utformat idag vilket tyvärr kan leda till att det blir dubbelt så dyrt för dig som kund om avdraget tas bort och leverantören inte hunnit installera din laddbox innan den 31 januari 2024.

Avdragsaranti hos EV FUEL ⚡️

För att underlätta för våra kunder har vi därför skapat EV FUELs Avdragsgaranti. När du beställer en laddbox med installation hos oss på EV FUEL tar vi hand om allt det administrativa, och du får 50% avdrag på ditt köp direkt i kassan. Vi ser därefter till att du får en installationstid innan det senaste avdragsgilla installationstillfället om din beställning läggs hos oss senast den 4 december 2023 och installationsformuläret skickas in senast den 6 december 2023.

Hur fungerar skatteavdraget för grön teknik 2023 för laddboxar hos EV FUEL?

Välj enkelt din laddbox med installation för att få tillgång till skatteavdraget för grön teknik. Notera att avdraget endast gäller när du beställer både laddbox och installation från samma leverantör.

Missa även inte att du kan utnyttja avdraget på 50% för alla övriga produkter på din order. Många av våra kunder passar på att beställa exempelvis laddkabel, lastbalansering och kabelhållare samtidigt.

När du lagt din beställning ber vi dig fylla installationsformulär som du hittar i orderbekräftelse där vi tar in all information som vi behöver inför installationen.

Så snart du fyllt i formuläret kontaktar vår elektriker dig och bokar in en tid för installation och på överenskommen dag och tid anländer behörig installatör för att installera laddboxen. 

Har du några frågor? Tveka inte att höra av dig till vår kundtjänst på info@evfuel.se eller ring oss på 010-440 6265 så hjälper vi dig så snabbt vi kan!

Länkar

https://skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/gronteknik/ https://skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/gronteknik/safungerarskattereduktionenforgronteknik https://www4.skatteverket.se/rattsligvagledning/edition/2023.14/384289.html

EV FUELs Avdragsgaranti - villkor

För att avdragsgarantin skall gälla krävs det att du lägger din beställning senast klockan 23:59 den 4 december 2023 och installationsformuläret fylls i senast klockan 23:59 den 6 december 2023 samt att fullständig betalning erläggs före klockan 23:59 den 31 december 2023.

Avdragsgarantin innebär att EV FUEL garanterar att erbjuda installation och leverans av din laddbox innan den 31 januari 2024. Om (av EV FUEL eller EV FUELs samarbetspartner) föreslagna installationstider ej accepteras av kund så avsäger sig denne rätt till ovan avdragsgaranti.

Tillbaka till blogg